Kind en Echtscheiding Opleidingen

Opleiding Familiedeskundige

Opleidingseisen

Hulpverleners die willen deelnemen aan deze opleiding dienen te beschikken over een afgeronde relevante opleiding (bijv. SPW, Maatschappelijk werk, Jeugdverpleegkunde, Psychologie, Pedagogiek) op HBO niveau. In uitzonderlijke gevallen kan een hulpverlener wanneer deze niet over deze vooropleiding beschikt op basis van een toelatingstoets toegang verwerven tot de opleiding.

De opleiding

De opleiding tot Familiedeskundige® bestaat uit dezelfde onderdelen als de opleiding tot Familiedeskundige® Master, te weten: 

  • 5-daagse NLP Practitioner.
  • Literatuurstudie en toetsing ten aanzien van kinderen in echtscheidingsituaties en mediation.
  • 3-daagse kennismaking met de praktische kant van mediation in het algemeen en de positie van het ouderschapsplan bij scheidingsbemiddeling in het bijzonder.
  • Kennis hebben en het kunnen implementeren van de aangeboden kind programma’s in scheidingssituaties in het ouderschapsplan, begeleidingstraject en evaluaties. 
  • Het inleveren van een geanonimiseerde casus.
  • Begeleidingtraject onder supervisie van een consultant van BTSW die tevens Familiedeskundige® Master is.

Certificering en registratie

Als 1 t/m 4 is afgerond verkrijgt de Familiedeskundige® i.o. een tijdelijk certificaat. Pas na afronding van 5 en 6 verkrijgt de Familiedeskundige® het uiteindelijke certificaat “Familiedeskundige®”, inschrijving in het register Familiedeskundige® en een vermelding op de website www.kindenechtscheiding.nl als “Familiedeskundige®”.

Verschil Familiedeskundige® en Familiedeskundige® Master 

Het verschil tussen de Familiedeskundige® en de Familiedeskundige® Master komt tot uiting in de praktijk. De Familiedeskundige® werkt altijd onder supervisie van een Familiedeskundige® Master.

Vragen over scheiding

Vragen?

Heeft u vragen?
Mail ons.

info@kindenechtscheiding.nlScheiden Kind en Ouderschap

Terugblik congres "Scheiden: Kind en Ouderschap"


Linkedin Linkedin Deel dit artikel op Twitter Delicious Share this on Digg Share this on Friendfeed