Kind en Echtscheiding Opleidingen

Wie zijn wij?

Kind en echtscheiding.nl is opgericht in 2007 door Jack van Sabben (Master of Financial Planning - NMI mediator) en Drs. Birgit Thijssen (psycholoog NIP). Vanuit elk hun eigen discipline, Jack als mediator en Birgit als psycholoog, hebben zij een concept ontwikkeld om kinderen en ouders in echtscheidingssituaties op een bijzondere manier te helpen.

Ons doel

Kind en echtscheiding.nl heeft als doel scheidingsgerelateerde problematiek bij kinderen in Nederland te beperken. Om dit doel te bereiken bieden wij kinderen en ouders, het liefst zo vroeg mogelijk in het echtscheidingsproces, hulp en begeleiding. Ervaring leert dat begeleiding het meest effectief is als wij zo vroeg mogelijk in het scheidingstraject ingeschakeld worden, vaak zelfs al bij de scheidingsmelding aan de kinderen. Door het hele land bieden wij gekwalificeerde mediators die met de ouders het scheidingstraject doorlopen. Aan de zijde van deze mediators staan speciaal opgeleide familiedeskundigen (psychologen en/of orthopedagogen) die de kinderen tijdens en ná het scheidingstraject, een luisterend oor bieden en hen begeleiden de scheiding te verwerken. Ook wordt er door ons speciale aandacht gegeven aan een zorgvuldig pedagogisch op te stellen ouderschapsplan in samenwerking met de familiedeskundige.

Al langere tijd gescheiden?

Voor veel kinderen geldt dat zij al langere tijd “kind van gescheiden ouders zijn”. Ook voor hen hebben wij passende begeleiding. Wij kijken wat er nodig is en bieden voor elk kind en gezin maatwerk!

Vragen over scheiding

Vragen?

Heeft u vragen?
Mail ons.

info@kindenechtscheiding.nlScheiden Kind en Ouderschap

Terugblik congres "Scheiden: Kind en Ouderschap"


Linkedin Linkedin Deel dit artikel op Twitter Delicious Share this on Digg Share this on Friendfeed